Nostalgiknuttarna
Suomeksi På svenska
   
 Hemsidan  |   Historia  |   Styrelsen  |   Körprogram 2024  |   Bildgalleri  |   Medlemsblankett  |  
 
NOSTALGIKNUTTARNA startades i början av 1990-talet av några ”återfallsknuttar” i medelåldern som beslöt att träffas på Jakobstads torg på måndagskvällar för att tillsammans åka ut på en tur med sina gamla motorcyklar. Innan starten från torget beslöt man vart färden skulle gå. Oftast blev det ett ställe där man kunde få sig en kaffe med dopp och kanske en grillkorv.

Småningom blev det flera och flera som sökte sig till torget på måndagar och man blev tvungen att på förhand börja boka in gruppen på något större kafé eller föreningshus för att vara säker på att kaffet skulle räcka åt alla. Efter några år blev det sed att trycka ett litet programblad med alla måndagskörningarna för hela säsongen. Och deltagarna blev bara flera och flera.

Mot slutet av 90-talet kunde det ofta vid vackert väder vara långt över 200 motorcyklar med. Alla var välkomna med på färderna. Men torget blev för trångt som startplats, så man var tvungen att starta på den stora planen framför järnvägsstationen. Därifrån var det också lättare – trafikmässigt – att ta sig ut från stan mot utfartsvägarna.

Mot den bakgrunden grundades Nostalgiknuttarna rf hösten 1998 som en förening för dem som är intresserade av gamla motorcyklar och motorcykelkultur. Från våren 1999 uppstod en situation med två olika motorcykelgrupper som startade på måndagskvällarna från två olika platser i Jakobstad. Den nu inregistrerade föreningen Nostalgiknuttarna rf återgick till att ha torget som startplats. Medan de som körde med nyare motorcyklar fortsatte att starta från järnvägsstationen under benämningen MC 99. Genom åren har de två grupperna i alla fall fortsatt med ett visst samarbete framför allt med några gemensamma körningar per säsong.
Lokalförsäkring - Lähiyhdistys


 

Uppdaterad 21 april 2024 - Nostalgiknuttarna