Nostalgiknuttarna
Suomeksi På svenska
   
 Kotisivulle  |   Historia  |   Johtokunta   |    Ajo-ohjelma 2024  |   Kuvagalleria  |   Jäsenlomake |  
 
Nostalgiknuttarna-porukan toiminta lähti liikkeelle 1990-luvun alkupuolella joidenkin keski-ikäisten prätkäinnon uudelleen löytäneiden kavereiden toimesta. He päättivät tavata maanantai-iltaisin Pietarsaaren torilla ajakseen yhdessä vanhoilla moottoripyörillään pienelle retkelle. Ennen matkaan lähtöä päätettiin minne ajettaisiin. Useimmiten valituksi tuli sellainen paikka missä voisi nauttia kahvin pullan kera ja ehkä grillimakkarankin.

Vähitellen tuli mukaan useampia ja useampia ketkä hakeutui torille maanantai-iltaisin ja pakostakin täytyi varata paikka jostakin isommasta kahvilasta tai yhdistystalolta, jotta kahvi varmasti riittäisi kaikille. Muutaman vuoden jälkeen tuli tavaksi painattaa pieni ohjelmakortti, missä oli koko kauden ajojen määränpään. Ja osanottajat vain lisääntyivät.

90-luvun loppua kohti kauniilla ilmalla saattoi olla pitkästi yli 200 moottoripyörää mukana. Kaikki olivat tervetulleita, mutta tori kävi liian pieneksi lähtöpaikaksi joten oli pakko vaihtaa lähtöpaikka isolle kentälle rautatieaseman edessä. Sieltäpäin oli myös helpompi - liikennettä ajatellen - päästä kaupungista uloskulkuväylille.

Tätä taustaa tukien perustettiin Nostalgiknuttarna r.y. syksyllä 1998 yhdistyksenä niille jotka ovat kiinnostuneita vanhoista moottoripyöristä ja niiden kulttuurista. Keväältä 1999 alkaen oltiin tilanteessa, jossa oli kaksi eri moottoripyöräryhmää jotka lähtivät maanantai-iltaisin kaksi eri paikasta Pietarsaaressa. Nyt rekisteröity yhdistys Nostalgiknuttarna r.y. palasi vanhaan käytäntöön että tori oli lähtäpaikkana. Kun taas uusimmilla moottoripyörillä ajavat jatkoivat lähtemistä rautatieasemalta ottaen käyttöön nimitys MC 99. Kautta vuosien ovat kuitenkin nämä kaksi ryhmää jatkaneet yhteistyötä ajamalla joka kaudella joitakin yhteisiä ajoja.

Lokalförsäkring - Lähiyhdistys 

Päivitetty 21 huhtikuuta 2024 - Nostalgiknuttarna